Prepričajte se, da je vse izbrano pravilno!

Rotacijske lastnosti transportnega kompleta niso odvisne samo od uporabljenega kolesa. Zelo pomemben element je izbira pravega ohišja transportnih koles za aplikacijo in okolje, v katerem bo komplet uporabljen.

hitrost: preizkušen pri 4 km/h
premer: večje ohišje pomeni višjo nosilnost
okolje: odvisno od temperature, vlažnosti, kemijske odpornosti idr.
konstrukcija ohišja: vrsta vrtljive glave, debelina jekla nog ohišja

 

Spodaj je celoten seznam standardnih tipov vrtljivih ohišij, ki se odlično izkažejo v najrazličnejših načinih uporabe. Nosilnost ohišij je odvisna od več dejavnikov, podrobneje opisanih v nadaljevanju.

Vrtljiva ohišja iz pocinkanega jekla:

1. Lahka ohišja za ustanove fi 30–40 mm
Enostavna konstrukcija ohišja se uporablja v pohištveni industriji in za različne namene v ustanovah. Glava ohišja ima vrtljiv ležaj z enojno kroglico. Kompleti so največkrat predvideni za naprave z nizkimi obremenitvami, kot so omare, fotelji, nosilci za televizorje, koši za smeti, različna stojala in vozički.

2. Ohišja za aparate, ustanove in pohištvo, majhna nosilnost JD-BD

Serijo ohišij JD-BD uporabljamo predvsem v notranjosti, kjer zahteve niso visoke. V tem segmentu najdemo kolesa za aparate, uporabo v raznih ustanovah ali v pohištveni industriji.

Ohišje je izdelano iz pocinkanega jekla in ima dvojni kroglični ležaj v vrtljivi glavi. Kolesa z različnimi oblogami so dobavljiva v premerih 30–125  mm in nosilnostmi od 30–120 kg. Delovna temperatura je od –25 °C do +80 °C

Ohišje serije JD

3. Ohišja za industrijo in ustanove, majhna nosilnost JP-BP

Serija JP-BP so ohišja, predvidena za lahke industrijske namene:

  • z nosilnostmi do 200 kg/kolo za kolesa s premeri do 125 mm,
  • z nosilnostmi do 400 kg/kolo za kolesa s premeri 160 in 200 mm.

Ohišje je izdelano iz pocinkanega jekla, ima dvojni kroglični ležaj v vrtljivi glavi in ​​tesnilni obroč iz umetne mase. Delovna temperatura je od –25 °C do +80 °C.

4. Ohišja za industrijo srednjih nosilnosti JT-BT

Serija JT-BT so ohišja, predvidena za industrijske namene srednjih nosilnosti. Vsa ohišja za kolesa premerov 100–200 mm imajo nosilnost 500 kg/kolo. Možna je dobava koles s smerno zaporo – oznaka DT. Za več informacij nas kontaktirajte.

Ohišje je izdelano iz pocinkanega jekla, ima dvojni kroglični ležaj v vrtljivi glavi in ​tesnilni obroč iz umetne mase. Delovna temperatura je od –25 °C do +80 °C.

5. Ohišja za industrijo – intenzivna uporaba JS-JB

Serija JS-JB so ohišja, predvidena in zasnovana za intenzivno industrijsko uporabo z nosilnostjo do 1000 kg/kolo.

Ohišja so izdelana iz pocinkanega jekla. Glava ima zaprt kaljen obroč krogličnega ležaja z mazalko za vzdrževanje. Delovna temperatura je od –25 °C do +80 °C, možna je tudi delovna temperatura od –60 °C do +300 °C.

Pritrdilna plošča ohišja iz serije intenzivne uporabe JS mora biti na končnem izdelku nameščena na ravno površino.

6. Ohišja za največje obremenitve JF-BF
Zelo trpežno varjeno jekleno ohišje serije JF-BF z vrtljivo glavo je iz kovanega jekla in kaljenimi obroči krogličnega ležaja z mazalko ter labirintnim tesnilom. Delovna temperatura je od –25 °C do +80 °C.

Pritrdilna plošča ohišja iz serije JF-BF mora biti na končnem izdelku nameščena na ravno površino.

Vrtljiva ohišja iz nerjavečega jekla:

7. Lahka ohišja iz nerjavečega jekla – majhna nosilnost JX-BX

Serijo ohišij JX-BX uporabljamo predvsem v notranjosti, kjer zahteve niso visoke. V tem segmentu najdemo kolesa za aparate, uporabo v medicini, v farmacevtski ali v živilsko predelovalni industriji.

Ohišje je izdelano iz nerjavečega jekla in ima dvojni kroglični ležaj v vrtljivi glavi. Kolesa z različnimi oblogami so dobavljiva v premerih 30–125  mm in nosilnostmi od 30–120 kg. Delovna temperatura je od –25 °C do +80 °C

Ohišje serije JD

8. Ohišja iz nerjavečega jekla majhnih nosilnosti JX-BX

Serija ohišij JX-BX za lažje industrijske namene ima nosilnost do 250 kg/kolo. Ohišje je iz nerjavečega jekla (material št. 1.4301/AISI 304) z dvojnim krogličnim ležajem v glavi ohišja s tesnilnim obročem iz umetne mase. Delovna temperatura od –25 °C do +80 °C.

Glede na vaše želje in potrebe so na voljo tudi ohišja iz nerjavečega jekla št. 316 za kolesa s premerom 80 in 100 mm.

9. Ohišja iz nerjavečega jekla – intenzivna uporaba JX

Serija JX so ohišja iz nerjavečega jekla, zasnovana za intenzivno industrijsko uporabo z nosilnostjo do 800 kg/kolo.

Ohišje je izdelano iz nerjavečega jekla. Glava ima zaprt kaljen obroč krogličnega ležaja z mazalko za vzdrževanje. Delovna temperatura je od –25 °C do +80 °C, možna je tudi delovna temperatura od –60 °C do +300 °C.

Pritrdilna plošča ohišja iz serije intenzivne uporabe JX mora biti na končnem izdelku nameščena na ravno površino.

Izbira ohišja

Dinamična življenjska doba gibljivih koles

Spodaj je primerjalna tabela za preskus ohišij po ISO 22878/22883. Tabela primerja pričakovano dinamično življenjsko dobo različnih ohišij koles pri njihovi največji obremenitvi. Ta preizkus prikazuje zelo dolgo življenjsko dobo koles z JS ohišji v primerjavi z drugimi tipi. Vsa naša ohišja transportnih koles daleč presegajo zahteve ISO.

Obračalni upor

Tabela primerja relativni obračalni upor različnih tipov ohišij v % z nastavljenim tipom ohišja JP na 100 %. Ta test kaže veliko razliko v uporu med serijama JP in JT v primerjavi s serijo JS.

Če želite več podrobnejših informacij ali tehničnih podrobnosti za naša ohišja transportnih koles nas kontaktirajte!